Szolgáltatásaink és Csoportjaink

Szolgáltatásaink

Alacsonyküszöbű ellátás, ártalom csökkentés

Teljesen anonim. Pihenni, józanodni, telefonálni, vagy internetet használni van lehetőség. Az intravénás szerhasználóknak steril eszközöket biztosítunk: tűt, fecskendőt, alkoholos törlőkendőt, szűrőt, vénaápoló krémet… Célunk a HIV és a Hepatitis C fertőzések megelőzése.

Elterelés

Ez egy megelőző-felvilágosító szolgáltatás, melynek hossza minimum 6 hónap, összesen 12 alkalom.

Közösségi ellátás

Szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak egy megértő szakmai stáb segít a függőség kezelésében és elfogadásában.

Nappali ellátás

Tisztálkodási és mosási lehetőséggel, valamint pszicho-szociális támogatással és változatos szabadidős tevékenységekkel.

 Támogatott lakhatás

Biztonságos életkörülményt biztosítunk azok számára, akik függőségük miatt eltévedtek az életben. Előzetes állapotfelmérés és tartós absztinencia után a lakhatást legfeljebb egy évig biztosítjuk számukra.

Ezt a szociális ellátási formát azoknak a többnyire szenvedélybetegeknek ajánljuk fel, akiknek a lakhatási feltételeik még nem megfelelőek, de már egy ideje józan életet élnek, vagy elvégezték egy bentlakásos otthon terápiás programját. Ez egy olyan lakhatás, ahol védett környezetben készülhetnek fel a kinti élet nehézségeire, a józan élet megtartására.

Legalább három hónap (igazolt) józanság után van lehetőség a beköltözésre. Aktív munkaviszony és a kormányhivatal által készített szükséglet interjú megléte további feltétele a lakhatásnak.

A lakókat Dunaújvárosban, két családi házban helyezzük el. A kertekben virágok, évelő növények és gyümölcsfák is találhatóak. A házakban összesen tizenegy szoba található, melyek két-három fő befogadására alkalmasak. A beköltözés előtt számítunk a leendő lakóra, mint önkéntesre, aki több alkalommal részt vesz az intézményünkhöz köthető eseményeken.

Intézményünk a lakhatást egy évre ajánlja fel, mely az egyéni esetkezelés szerint hosszabbítható.

Járóbeteg  szakellátás

A rendelési időben a szakorvosi ellátást pszichiáter és addiktológus szakember végzi. A vizsgálathoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Előgondozás

Elsősorban a ráckeresztúri felnőttek és fiatalkorúak Drogterápiás Otthonába végzünk előgondozást.

Csoportjaink

Józanságmegtartó és kereső csoport

Mindenkit szeretettel várunk, akik szabadulni kívánnak függőségeiktől. A csoport célja, hogy együtt fejlődjünk önismeretben és egyéb kompetenciákban, pl.: empátia, őszinteség, segítségkérés stb. Amennyiben egy remek csoport tagja szeretnél lenni, látogass el hozzánk! A csoport létszámtól függetlenül spontán időpontokban valósul meg. 

 

Utógondozó 

Egy csoport azoknak a felépülőben lévő szenvedélybetegeknek, akik már komoly eredményeket tudnak felmutatni és képesek arra, hogy elkötelezzék magukat életmódjuk hosszú távú megváltoztatása mellett. Az absztinencia a valódi változás gerince és sarokköve.

Biblia csoport

Református intézményként fontosnak tarjuk, hogy a szakmai munkánk mellett lelki, spirituális értékeket is továbbadjunk. Gyere el, ha nyitnál Isten felé, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá…

Bátran alkoss csoport

Az embereknek hatalmas segítség lehet, hogy valamivel el tudják terelni a gondolataikat a magánéleti problémáikról akár a függőségeikről. Segítség lehet számukra, hogy egy szakember segítségét tudják közben kérni, minden következmény nélkül el tudják közben mondani problémáikat. A csoport fő célja, hogy jó kedvben és jó hangulatban teljen el a foglalkozás. Az alkotások elvihetők.

Kreatív fotós csoport

Felépülőknek fotós csoport, mely a tanult kompetenciákra épül. Lesz, hogy szimbólumokban kell gondolkodni, és lesz mikor alkotni kell. A közösség erejét használjuk a kreatív gondolkodás fejlesztésére, mely segíthet egy nehezebb életszakaszban.

Mozi délután, minden páros PÉNTEKEN

Igazi mozifilmeket vetítünk, akár kérésre is. Lehetőség van a filmről vetítés után beszélgetni.

Majd ha Én mesélek…

Életút, havonta az első szerdán 16 órától.

Hozzátartozói csoport

Fontosnak tarjuk, hogy a szenvedélybetegek közvetlen környezetében élők is megértsék azt, hogy szerettük mikkel küzd. A csoport keretein belül foglalkozunk azokkal a megoldásokkal, amik a hozzátartozóknak lehet segítség.

Bővebben…katt