Munkatársaink

victorne-erdos-eszterVictorné Erdős Eszter

A református drogmisszió vezetője
Kicsi koromtól fogva mindig vonzódtam azokhoz, akiket mások elkerültek, bántottak. Édesanyám például óvónő volt, és iskola után gyakran mentem be a munkahelyére. Ott, ha hallottam, hogy panaszkodik egy gyerekre, hogy milyen rossz, nem lehet bírni vele, akkor én azzal barátkozni kezdtem, babusgattam, és ha mentem, mindig őt kerestem. Anyukám nevetett ezen, de azt hiszem, kicsit büszke is volt rá, mert másoknak gyakran elmesélte, hogy “Eszter mindig a legelvetemültebb gyereket dajkálja”.

“Ó Mester add, hogy vigasztaljak mást,
És ne csak magamnak keressek vigaszt,
Legyek megértő, ne csak megértett,
Szeressek, ahogy Te szerettél minket!”
(Nap fivér, Hold nővér c. filmből)

 

czere-ambrus_mariaCzere-Ambrus Mária

Intézményvezető – pszichológus

ELTE-n szereztem pszichológia mesterképzéses diplomát, klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Intézményi koordinátorként én fogom össze ezt a lelkes és áldott kis csapatot, felelek a programokért és az intézmény olajozott működéséért. Boldog vagyok, hogy olyan munkát végezhetek, melyet élethivatásnak tekintek, amelyben képviselhetem azokat az értékeket, amelyektől én ÉN vagyok.

Hiszem, hogy mindenki megérdemel még egy esélyt; hogy a sebek sokszor néhány jó szóval is gyógyíthatóak; hogy tisztelettel és elfogadással tartozunk embertársainknak; hiszek Istenben; hiszek az emberben; hiszek a családomban; hiszek a kislányomban és a férjemben; hiszem, hogy Wayne Gretzky minden idők legnagyobb jégkorongozója.

Tóth – Vajda Zsófia

Szociális munkás – addiktológiai konzultáns – közösségi koordinátor – előgondozás koordinátor

Jelenleg Székesfehérváron élek a férjemmel és a kis kaméleonunkkal. Szeretek kreatív, kézműves dolgokat készíteni, íjászkodni, olvasni, palacsintát sütni, kirándulni…
Felvidékről származom, Pozsonyban nőttem föl és szereztem diplomát. Szakmai gyakorlatomat a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban tölthettem, és hálás vagyok, hogy azóta református drogmisszióban munkatársként dolgozhatom, szolgálhatok. Külön érték számomra, hogy a munkám a hivatásom és a hitemet is szabadon megélhetem a munkahelyemen. Szeretek ennek a közösségnek a része lenni és látni azt a csodát, ahogy az Isten munkálkodik a klienseink életében.
„De ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem” (Róm. 5,20b)

 

Ijjas Bernadett

Pszichológus – elterelési koordinátor- szubsztitúciós kezelés

1987-ben születtem Dunaújvárosban. 2010-ben szereztem BA diplomát a Károli Gáspár Egyetemen. Már az egyetem alatt önkéntesként dolgoztam drogfüggő fiatalokkal. Később segítőként és alkotóműhely vezetőként tevékenykedtem.

Nagy boldogság számomra, hogy egy szeretetteljes közegben dolgozhatom és segíthetek az embereken.

 

szabo-reka_csillaSzabó Csilla

Szociális gondozó – adminisztrátor – alacsony küszöbű koordinátor – tűcsere

Segítőként dolgozom ebben a csodálatos kis csapatban.

Gyerekkorom óta a gyengék, kívülállók, különleges gondolkodású, deviáns személyiségű emberek foglalkoztattak. Mindig is “tyúkanyó”-ként működtem az életem során, mert azt gondolom, hogy minden ember lelke rendben lenne, ha pici kora óta megkapta volna a kellő mennyiségű szeretetet, figyelmet, ölelést és megerősítést. Ezért nem lehet elítélni senkit, mert, aki nem kapta meg ezeket, annak a lelkivilága is deformálódik. Éppen ezért van szüksége még nagyobb elfogadásra és szeretetre, hogy vissza tudjon találni önmagához és a társadalomba. Úgy érzem, ezt a feladatot én fentről kaptam, mert bennem kifogyhatatlan szeretet van, ezért bárki, akinek szüksége van rá, jöjjön hozzám bátran.

Tringer Andrea

Pályázatíró – kutatásvezető – média szerkesztő – alapítványi koordinátor (jelenleg GYES-en)

Az idáig vezető utam rögös volt, de ide értem. 8 évet foglalkoztam hátrányos sorsú és mentálisan visszamaradott gyermekekkel. Az ott szerzett tapasztalatokat továbbfejlesztve foglalkozom szenvedélybeteg emberekkel, akik ráébredtek hibáikra és gyengeségeiket elfeledve nyitnak az új és hasznosabb élet felé! Ami számomra mindig nagy csodálat, ha sok év vagy évtized után van ereje változtatni!

A terápiák során a fotóművészetet hívom segítségül. A fotók által könnyebben meg lehet nyitni egy zárkózottabb világot! A fotók segítenek a képzelet kitárásában, hogy ne ragadjunk mindig itt a valóságban, merjünk kilépni!

“Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak.” Mt (7:7-8)

Ujvárosi László

Szociális segítő – támogatott lakhatás koordinátor – élelmezés/beszerzés – tapasztalati szakember

Tavaly április óta lehetek a csapat tagja itt Dunaújvárosban. Egy drogterápián töltött év után döntöttem úgy, hogy segíteni szeretnék a hasonló addikcióval küzdőknek. Az életemet ajánlottam Istennek, aki lehetőséget adott arra, hogy elhagyjam a régi, destruktív életformámat és valami magasztosabb, örömmel teli hivatást választhassak. Hiszem, hogy itt megtaláltam mindazt, ami eddig hiányzott belőlem, és ebből egy szelettel, bárkit sikerül a jó irányba állítanom.

„Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” (Róm 15:1)

 

tamas_robertTamás Róbert

Tapasztalati szakember- alacsony küszöbű gondozó- tűcsere koordinátor

2016. januárjában kerültem az ambulancia vérkeringésébe. Saját élményű szakemberként találtam meg itt a helyemet. A segítségnyújtást saját megélések alapján tudom közvetíteni, átadni.  Úgy vélem, hogy problémák nem léteznek, csak meg nem talált megoldások. Szenvedélybetegként erről az ambulanciáról indultam saját gyógyulásom felé 2012-ben. Az utam KIMMTA zsibriki rehabjára vezetett. Amit ott kaptam és találtam az a hit! Ha nekem sikerült, akkor Neked is!

Máté evangéliuma 

” Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek.”

 

bakos_lehelBakos Lehel

Munkakoordinátor

Bakos Lehel vagyok, egy 20éves leállt szenvedélybeteg. Az ambulancia segített elindulni és ez azóta is tart. Jelenlegi helyzetemben igyekszem támogatni a leállni vágyókat és segíteni a stáb munkáját. A lehetőséget az Európai Unió 25 év alattiaknak készített, fiatalkorúak foglalkoztatását lehetővé tevő program létrejöttének köszönhetem. Mindennapi feladatom a munkák szervezése, valamint koromból adódóan a fiatalok szemszögének képviselése.

 

 

 

madar_mariannMadár Mariann

Adminisztrátor

Régi álmom teljesült azzal, hogy itt dolgozhatok az Ambulancián.
Nagy tisztelettel nézem az itt folyó munkát és örülök, hogy tagja lehetek ennek a közösségnek.
Az ELTE Jogi Kar Társadalombiztosítás Szakán szereztem a diplomám, főként a végzettségemhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat végzem itt. Bízom benne, hogy szakmai tudásommal segíteni tudok, miközben saját utamra is rátalálok.
” A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés”
(Zsid. 11,1)

 

 

kovács-henrietteKovács Henrietta

Lelkész, mentálhigiénés szakember

Tizenhét évesen éreztem, nekem kallódó fiatalokkal kell foglalkoznom. Ezért mentem teológiára. Már akkor próbáltam tenni, segíteni. Aztán Felvidéken kaptam lelkészi állást és beszippantott a gyülekezeti munka, de mindig partra vetett halként húzott a szívem. Így voltam önkéntes Miskolcon egy rövid időre a drogambulancián.

2014-ben hazaköltöztem az anyaországba. Időbe és energiába telt,míg megteremtettem az új életünk körülményeit: pár évre megszűnt bennem a belső hívás. De Isten nem adta fel! És nem felejtett el engem! Így kerültem a csapatba.

Senki nem jobb , különb a másiknál, csak jobban tudjuk leplezni a másik előtt a bűnt. Másé pedig  takarhatatlan. De Isten könyörületére, kegyelmére egyformán szükségünk van. Hiszek ebben. És abban az Úrban, aki előtt nincs lehetetlen!