Munkatársaink

victorne-erdos-eszterVictorné Erdős Eszter

A református drogmisszió vezetője
Kicsi koromtól fogva mindig vonzódtam azokhoz, akiket mások elkerültek, bántottak. Édesanyám például óvónő volt, és iskola után gyakran mentem be a munkahelyére. Ott, ha hallottam, hogy panaszkodik egy gyerekre, hogy milyen rossz, nem lehet bírni vele, akkor én azzal barátkozni kezdtem, babusgattam, és ha mentem, mindig őt kerestem. Anyukám nevetett ezen, de azt hiszem, kicsit büszke is volt rá, mert másoknak gyakran elmesélte, hogy “Eszter mindig a legelvetemültebb gyereket dajkálja”.

“Ó Mester add, hogy vigasztaljak mást,
És ne csak magamnak keressek vigaszt,
Legyek megértő, ne csak megértett,
Szeressek, ahogy Te szerettél minket!”
(Nap fivér, Hold nővér c. filmből)

 

Centgraf Károly – Intézményvezető  

 

 

 

 

 

Krepsz János – Gazdasági vezető (kihelyezett)

 

 

 

 

Ijjas Bernadett

Pszichológus – elterelési koordinátor- szubsztitúciós kezelés

1987-ben születtem Dunaújvárosban. 2010-ben
szereztem BA diplomát a Károli Gáspár Egyetemen.
Már az egyetem alatt önkéntesként dolgoztam drogfüggő fiatalokkal. Később segítőként és alkotóműhely vezetőként tevékenykedtem.

Nagy boldogság számomra, hogy egy szeretetteljes közegben dolgozhatom és segíthetek az embereken.

 

Tringer Andrea

Mentálhigiénés szakember – Adatvédelmi Tisztviselő

Az idáig vezető utam rögös volt, de ide értem. 8 évet foglalkoztam hátrányos sorsú és mentálisan visszamaradott gyermekekkel. Az ott szerzett tapasztalatokat továbbfejlesztve foglalkozom szenvedélybeteg emberekkel, akik ráébredtek hibáikra és gyengeségeiket elfeledve nyitnak az új és hasznosabb élet felé! Ami számomra mindig nagy csodálat, ha sok év vagy évtized után van ereje változtatni!

A terápiák során a fotóművészetet hívom segítségül. A fotók által könnyebben meg lehet nyitni egy zárkózottabb világot! A fotók segítenek a képzelet kitárásában, hogy ne ragadjunk mindig itt a valóságban, merjünk kilépni!

“Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak.” Mt (7:7-8)

 

Ujvárosi László

Szociális segítő – támogatott lakhatás koordinátor – élelmezés/beszerzés – tapasztalati szakember

Tavaly április óta lehetek a csapat tagja itt Dunaújvárosban. Egy drogterápián töltött év után döntöttem úgy, hogy segíteni szeretnék a hasonló addikcióval küzdőknek. Az életemet ajánlottam Istennek, aki lehetőséget adott arra, hogy elhagyjam a régi, destruktív életformámat és valami magasztosabb, örömmel teli hivatást választhassak. Hiszem, hogy itt megtaláltam mindazt, ami eddig hiányzott belőlem, és ebből egy szelettel, bárkit sikerül a jó irányba állítanom.

„Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” (Róm 15:1)