Munkatársaink

victorne-erdos-eszterErdős Eszter – A református drogmisszió vezetője
Kicsi koromtól fogva mindig vonzódtam azokhoz, akiket mások elkerültek, bántottak. Édesanyám például óvónő volt, és iskola után gyakran mentem be a munkahelyére. Ott, ha hallottam, hogy panaszkodik egy gyerekre, hogy milyen rossz, nem lehet bírni vele, akkor én azzal barátkozni kezdtem, babusgattam, és ha mentem, mindig őt kerestem. Anyukám nevetett ezen, de azt hiszem, kicsit büszke is volt rá, mert másoknak gyakran elmesélte, hogy “Eszter mindig a legelvetemültebb gyereket dajkálja”.

“Ó Mester add, hogy vigasztaljak mást,
És ne csak magamnak keressek vigaszt,
Legyek megértő, ne csak megértett,
Szeressek, ahogy Te szerettél minket!”
(Nap fivér, Hold nővér c. filmből)

Centgraf Károly – Intézményvezető

Családi állapot nős, 4 gyermek

Végzettség: 2010. június – Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet Szociális Munka Mesterképzés (Msc)

Budapest 2007 – 2010 – Családterápiás képzés, Magyar Családterápiás Egyesület, családkonzulens gyakornok

Budapest 2007. június Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar, általános szociális munkás diploma Nagykőrös

Ijjas Bernadett – Pszichológus (Társadalom és szervezetpszichológus)

1987-ben születtem Dunaújvárosban. 2010-ben
szereztem BA diplomát a Károli Gáspár Egyetemen.
Már az egyetem alatt önkéntesként dolgoztam drogfüggő fiatalokkal. Később segítőként és alkotóműhely vezetőként tevékenykedtem.

Nagy boldogság számomra, hogy egy szeretetteljes közegben dolgozhatom és segíthetek az embereken.

Huszár Zsófia – Okleveles pszichológus

Huszár Zsófia vagyok, 2018 nyara óta dolgozom az Ambulancián pszichológusként. Dunaújvárosban nőttem fel, Szegeden végeztem az egyetemet. Mindig is tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, középiskola és egyetem alatt is végeztem önkéntes segítő munkákat. Tanulmányaim és eddigi munkám során elsősorban fiatalokkal, serdülőkkel foglalkoztam. Területek: feldolgozás művészetterápiás elemek alkalmazásával, élethelyzeti krízisek kezelése, veszteség-feldolgozás, családon belüli mediáció illetve erőszakmentes kommunikáció.

Kovács Henrietta Judit – Református lelkész; mentálhigiénés szakember

Három kamasz gyermek édesanyjaként és hittanoktatóként, különös érzékenységgel és megértéssel fordulok a fiatalok lelki nehézségei felé. Nekem 37 évembe telt, míg megbékéltem önmagammal, az Isten tenyerébe hajtva a fejem.

Tudom mi a különbség a megfelelni akarás, a  „kifelémástmutatokmintakivagyok” és az összhang között, amiben évek óta élhetek.

Botladozó hitem a legnagyobb megtartó erőm. S ha engem megmentett a szeretet, mást is meg fog! Ezzel a reménységgel vagyok jelen az ambulancián, és ez az ami a munkatársaimmal is összetart.

„Szeretnék egy hűs kéz lenni a forró, lázas homlokon!”

Czerjak Mihály – Családterapeuta (jelölt)

Fogadónapja: péntek 8-18

Tringer Andrea – Mentálhigiénés segítő szakember (jelölt)

2015 nyarán kezdtem el az ambulancián dolgozni. 8 évet foglalkoztam hátrányos sorsú és mentálisan visszamaradott gyermekekkel.

Már az elején éreztem, hogy a személyiségek megismeréséhez, kicsomagolásához nem csak a saját ösztöneimet szeretném használni, nem csak a tanult módszereket alkalmazni, hanem egy sajátos műfajt hívok majd segítségül: a fotográfiát. A fotók által könnyebben meg lehet nyitni egy zárkózottabb világot! A fotók segítenek a képzelet kitárásában, az önkifejezésben, az önértékelésben: hogy ne ragadjunk mindig itt a valóságban, merjünk kilépni egy saját világba!

Barcs Gábor – Pszichológus

Fogadónapja: Szerda 9-18

Korsós Gabriella – Egészségügyi asszisztens

Székesfehérváron végeztem, az Egészségügyi Szakközépiskolában: általános ápoló és asszisztensként. Néhány éves kórházi munka után háziorvosi asszisztensként dolgoztam 23 évig. 2017-ben érkeztem a drogambulanciára. Kezdetben négyórás munkaidőben, majd 2018 októberétől teljes munkaidőben dolgozom. Hiszem, hogy én sem véletlenül kerültem ide. Embereknek segítséget nyújtani nem könnyű feladat, de végigkíséri életemet a munkámban és a családon belül is. Feladatom a gyógyszerelés, az orvos munkájának segítése a rendelés alatt, vérnyomásmérés, injekciózás, kötözés…Ezek jól ismert feladatok.

Az emberi játszmák, érzések, viselkedések feltárása, megértése új terület számomra. Ezért szeretném ismereteimet ebben az irányban kibővíteni. Szeretnék egy dinamikus csapatnak értékes tagjává válni.

„Bármilyen utat is jársz be életed során, ha megtanulsz feltétel nélkül szeretni, hazaértél”

Ujvárosi László – Szociális munkás

Egy drogterápián töltött év után döntöttem úgy, hogy segíteni szeretnék a hasonló addikcióval küzdőknek. Az életemet ajánlottam Istennek, aki lehetőséget adott arra, hogy elhagyjam a régi, destruktív életformámat és valami magasztosabb, örömmel teli hivatást választhassak. Hiszem, hogy itt megtaláltam mindazt, ami eddig hiányzott belőlem, és ebből egy szelettel, bárkit sikerül a jó irányba állítanom.

„Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” (Róm 15:1)

Mosóczki Adrienn – Szociális munkás

Erdélyiné Váli Andrea – Gazdasági vezető

Krepsz János – Gazdasági Vezető

 

Zsindely Ferenc – Szociális munkás

Fogadónapja: hétfő 8-18

Magyar Kata – Tanár (matematika)

Tóth Adrienn – Szociális asszisztens

Kislánykoromban mindig arról álmodtam,hogy Afrikába szeretnék menni az éhező gyerekeken segíteni. Ahogy teltek az évek, megtanultam,hogy nem kell messzire menni, hogy nehéz helyzetben levő embereket találjak. Elég ha nyitott szemmel és szívvel végigmegyek egy utcán, lehet hogy pont a közelemben nagy szükség van támogatásra,vigaszra de nem látom meg , mert “nagyobb terveim “vannak.
Sokszor a legapróbb dolgok a legértékesebbek.
Csodának tartom , ahogy Isten idevezetett az ambulanciára és része lehetek egy nagyszerű csapatnak és tevékenységnek ,amely új célokat és reményt ad a reményvesztetteknek.
“A szeretet gyönyörű szó, szépérzés, mely összefog kezeket, összefog lelkeket, s gyógyítja az élet által okozott sebeket.”

Csernus Zoltán – Tapasztalati szakember

Póra István – Tapasztalati szakember

Juhász Nóra – Asszisztens