Munkatársaink

Centgraf Károly – Intézményvezető – családterapeuta

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.”(Filippi 1;6)

Négy gyermek gondoskodó édesapja, nős, biztos bázisa a családnak. Kellemes személyisége vezetői stílusában is érezhető. Jelenléte az ambulancia életében meghatározó. Mintegy újévi kívánságként elhozta a nyugalmat és a biztonságot: újraalkotta a stábot. Az ambulanciára betérőkben igyekszik meglátni azt, amivé a segítséget kérő válhat. Hisz abban, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy egy nagyobb egész részeként értelmezhesse a saját életét. Hisz a változásban. Életében a változást az „Istennel való találkozás” hozta. Átmenni a halálból az életbe meghatározó élménye: romboló viselkedésből valami alkotó életbe – mindezt az „Istennel való találkozás” tette lehetővé számára.

Baksáné Tringer Andrea – Mentálhigiénés segítő szakember 

Három gyermekes családanya vagyok. Mentálhigiénés szakemberként dolgozom. Sok idő telt el, hogy abban a szakmában dolgozhassak, ami minden tekintetben hozzám illik és elhívatást érzek iránta. 2015-ben ezt megtaláltam, itt az Ambulancián.  Már az elején éreztem, hogy a személyiségek megismeréséhez, nem csak a saját ösztöneimet szeretném használni, nem csak a tanult módszereket alkalmazni, hanem egy sajátos műfajt hívok majd segítségül: a fotográfiát. Szeretek fotózni, szinte lételemem, mert nyugtat, feltölt és inspirálóan hat. Ezt az inspiráló érzést próbálom továbbítani mások felé is.

Huszár Zsófia – Okleveles pszichológus

Dunaújvárosban nőttem fel, Szegeden végeztem az egyetemet. Mindig is tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, középiskola és egyetem alatt is végeztem önkéntes segítő munkákat. Tanulmányaim és eddigi munkám során elsősorban fiatalokkal, serdülőkkel foglalkoztam. 2018 nyara óta dolgozom az Ambulancián. Területek: feldolgozás művészet-terápiás elemek alkalmazásával, élethelyzeti krízisek kezelése, veszteség-feldolgozás, családon belüli mediáció illetve erőszak-mentes kommunikáció.

Korsós Gabriella – Egészségügyi asszisztens

„Bármilyen utat is jársz be életed során, ha megtanulsz feltétel nélkül szeretni, hazaértél”

Székesfehérváron végeztem általános ápoló és asszisztensként. 2017-ben érkeztem a Drogambulanciára, de csak 2018 októberétől dolgozom teljes munkaidőben. Hiszem, hogy nem véletlenül kerültem ide. Embereknek segítséget nyújtani nem könnyű feladat, de végigkíséri az életemet.  Az emberi játszmák, érzések, viselkedések feltárása, megértése új terület számomra. Ezért szeretném ismereteimet ebben az irányban kibővíteni. Szeretnék egy dinamikus csapatnak értékes tagjává válni.

Csernus Zoltán – Tapasztalati szakember

 A Szolnoki Főiskolán végeztem közgazdász kereskedelmi szakon 2010-ben. Nem dolgoztam benne, inkább a bulizást és a drogokat választottam. Sok év bódulat és szenvedés után döntöttem úgy, hogy változtatni szeretnék. 2016-ban gyógyultam Ráckeresztúron. Terápiám után a Válaszút Misszióba kezdtem dolgozni, majd 2019 februárjában kerültem az Újváros Drogambulanciára. Az alacsony küszöbű ellátást és a „józanság megtartó és kereső” csoportot vezetem. Fociszurkoló, sportolni, kirándulni szerető ember vagyok. Visszakaptam az életemet, bízom benne, hogy” neked” is sikerülni fog! Nézz be hozzánk!

Tóth Adrienn – Szociális asszisztens

“A szeretet gyönyörű szó, szép érzés, mely összefog kezeket, összefog lelkeket, s gyógyítja az élet által okozott sebeket.”

Kislánykoromban mindig arról álmodtam, hogy Afrikába szeretnék menni az éhező gyerekeken segíteni. Ahogy teltek az évek, megtanultam, hogy nem kell messzire menni ahhoz, hogy nehéz helyzetben levő embereket találjak.  Elég, ha nyitott szemmel és szívvel végigmegyek az utcán és biztos van a közelemben olyan, akinek nagy szüksége van támogatásra, vigaszra. Sokszor a legapróbb dolgok a legértékesebbek. Csodának tartom, ahogy Isten idevezetett az ambulanciára és része lehetek egy nagyszerű csapatnak és tevékenységnek, amely új célokat és reményt ad a reményvesztetteknek.

“A szeretet gyönyörű szó, szépérzés, mely összefog kezeket, összefog lelkeket, s gyógyítja az élet által okozott sebeket.”

Erdélyiné Váli Andrea – Gazdasági vezető

„Isten mindig megsegít, de ehhez kell az is, hogy Te is akarj és cselekedj!”

Munkámat eddig nem a szociális ágazatban végeztem, ezért az Ambulancia élete újdonság erejével hatott rám.  A szenvedélybetegek ellátása nagy türelmet és empátiát igényel. Intézményünk szolgálta-tásait és munkatársaink szakértelmét jó szívvel ajánlom minden érintettnek. Boldog családi életem mellé végre a munkámban is megérkeztem. Hiszem, hogy itt megtaláltam a helyemet: testi, szellemi és lelki békémet. A hit, a szeretet és a törődés minden nap feltölt és erőt ad. Munkámmal szeretnék a „segítő” kollégáimnak biztonságos, kiszámítható gazdasági hátteret biztosítani.

Juhász Nóra – Gazdasági asszisztens

2019 március 1. óta erősítem az MRE Újváros Drogambulancia csapatát. Az elmúlt 6 évben az oktatás területén tevékenykedtem. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, de mióta az Ambulancián dolgozom érzem át, hogy milyen egy igazán jó közösség aktív tagjaként együttműködni. Kihívásként éltem meg, hogy a szociális szférában is kipróbálhatom magam. Bár a gazdasági irodában végzem leginkább a feladataimat, nagyon fontosnak tartom a közösségi munkát.