Önismereti csoport

Mi a személyiségfejlesztő önismereti csoport haszna?

Azoknak ajánljuk a személyiségfejlesztő, önismereti csoport munkát, akik fejleszteni szeretnék az önismeretüket, a társas készségeiket, akik kapcsolati nehézségekkel küzdenek. Akár munkahelyi, társkapcsolati, gyermek-kapcsolati, vagy intimitással, önbizalommal, önbecsüléssel kapcsolatos társas nehézségekről van szó, a résztvevők sokat profitálhatnak a csoportmunkából.

Jellemzője: A csoporton belül zajló munka nagyon hasonlít a való élethez. A csoport tagjai megosztják a többiekkel a személyes problémáikat. Az „itt és most” érzéseivel dolgozunk, védett környezetben történik a változások inspirációja. Alapszabály, hogy a csoporton belül elhangzott információkat csoporttitokként kell kezelni. Létezik a passzolás joga, ami annyit jelent, hogy azt az intim élményedet, amit nem szeretnél másokkal megosztani, nem kell felfedned. Megoszthatod a csoporttársaiddal, hogy két találkozás között mi történt az életedben, milyen eseményeket éltél át, hogyan oldottad meg a felmerülő problémákat. A többi résztvevő reagál, visszajelzést ad, támogat, segít. A csoport támogatás, és erő, olyan, mint egy laboratórium, ahol védett környezetben kipróbálhatod az újonnan tanult viselkedésformákat.

A személyiségfejlesztő önismereti csoport jellemzője, hogy úgynevezett szemtől szembe (face-to-face) csoport. Az önismereti csoport tagjai kiscsoportban, közvetlenül dolgoznak, meghatározott ideig rendszeres kapcsolatban vannak egymással.

A kiscsoport célja a tagjainak a fejlesztése, a személyiségfejlesztés, önismeret fejlesztés, a tágabb értelemben vett tanulás, társaskészség-fejlesztés.

Ideje: minden hétfő 17 óra