Társintézmények

Reformatus.hu | Mobil verzió

Erdős Eszter a Misszió megalapítója és vezetője

Ünnepelt a KIMM

Fennállásának és működésének harmincötödik évfordulója alkalmából rendezett konferenciát október 16-án a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója (KIMM) Budapesten, amelynek a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai temploma adott otthont. A meghívottak között volt a KIMM számos régi kliense is. Az esemény Balog Zoltán lelkipásztor áhítatával kezdődött, aki Zákeus történetén keresztül mutatott rá arra, Jézusnak van ereje ahhoz, hogy megváltoztassa az emberek életét, még akkor is, ha mások szemében csupán bűnösök.  – A rehabilitáció nagyon összetett, szövevényes probléma, ami holisztikus, komplex megközelítést igényel, és az elmúlt évtizedek alatt a KIMM munkatársai rengeteget tanultak és fejlődtek ebben – foglalta össze az elmúlt harmincöt év tanulságait Erdős Eszter a Reformátusok Lapja kérdésére. – A másik tanulság: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők” (Zsolt 127,1). Megtapasztaltuk, hogy Isten nélkül tényleg nagyon nehéz, de a legnagyobb kegyelmet akkor tudjuk átélni, ha mi magunk is nyitottá válunk – fogalmazott a lelkipásztor. Hegedűs Bence

Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Otthon

A ráckeresztúri Drogterápiás Otthon magát drogmentes közösségként értelmezve szakmai- és emberi segítséget nyújt az oda jelentkezőknek abból a célból, hogy a lakók saját életdöntésük alapján a munkatársi kör és a terápiás közösség támogatásával megszabadulhassanak a kábítószer szenvedélybetegségéből. Célunk nemcsak drogmentes, de önhordozó, teljes értékű, szermentes életvezetés kialakítása.

Az intézményben 35 fő 16-35 év közötti férfi gyógyul. A szakmai személyzet között van pszichiáter, orvos, lelkész és szociális munkás. A terápia három fázisból áll. Minden fázisban különböző kompetenciákat szereznek meg a gondozottak. A terápia végeztével utógondozó foglalkozáson vehetnek részt. Az utógondozás célja, hogy korábban szenvedélybeteg barátaink, akik az absztinenciát elérték, a társadalomba való visszailleszkedéshez a számukra megoldás értékű segítséghez hozzájuthassanak, hogy a szermentes élet egy választható alternatíva lehessen.

További információ: www.drogterapia.hu

Válaszút Misszió Drogkonzultációs Iroda

A Válaszút Misszióban olyan szenvedélybetegeknek, illetve hozzátartozóiknak nyújtunk segítséget, akik szeretnének pozitív irányban változtatni életükön.

További információ: www.valaszutiroda.hu

Tisztás Közösségi Hely

Tisztás a vadonban, vándorút, zarándoklat közben, hegynek fel és hegyről lefelé, ahova ösvény vezet, ami csak úgy van és jó hogy van, amire rábukkanni lehet, ami pihenő neked, tisztás, amiről érzed, neked teremtetett, amit keresel, de ami nem a tiéd, de még is a tiéd és mindenkié, tisztás, ami körülvesz, de nem bezár, ahol jó a levegő és lassan megtisztulsz te is, tisztás amit szeretnél te is magadban, ahol találkozhatsz, ahol tisztássá válhatsz te is a többieknek, ahol előveheted amit hoztál magaddal, ahonnan van tovább és ahová visszavágysz ….

További információ: www.tisztashely.hu

Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona

A Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona egy új és korszerű, valóban európai színvonalú épületegyüttesből áll, mely egy hatalmas földterületen helyezkedik el. A főépület, a tornaterem, a kápolna és a foglalkoztató mind azt a célt szolgálja, hogy a legmodernebb eszközökkel, szép és igényes környezetben tudjunk segíteni a hozzánk jelentkező fiataloknak és családjaiknak.

További információ: www.tinirehab.hu

Drogproblémák.hu

Hasznos információk és dokumentumok drogproblémákkal küszködőknek, családtagjaiknak és szakembereknek.

További információ: www.drogproblemak.hu